“Guldet i skoven” Kantareller, de lyser

af Kys & Kameler

Guldet i skoven er betegnelsen af de smukke gule kantareller som vokser frit i skoven. Man finder dem i Danske skove fra august til november, de må ikke få frost, men gerne fugt. Det er altid en hemmelighed for svampeplukkere hvor svampene er, og de gode svampe gror. Hvis man lyster en tur i skoven kan man være heldig af finde dem omkring bøgetræer og fyrnåleskove. I de svenske skove kan man finde dem rigtig mange steder og nærmest falde over dem, skovene i Sverige er meget populære for svampe og bær.

Hvis man en dag skal lave en nem forret og man kan få fat i kantareller, skal man riste dem hårdt på en stegepande, tilsæt fløde, lidt hvidløg, salt, peber og til allersidst hakket frisk persille. Hele molevitten serveres på ristet brød, gerne lækkert brød. Prøv at bage vores Ølandshvede- eller vores Ciabatta brød og server det med kantarellerne, det fås ikke bedre hvis man er til svampe. Kantareller er også fremragende i gryderetter, specielt vildtretter. Husk at riste dem først inden man kommer dem i gryderetten.

ENERGIFORDELING & SVIND (%)

  • PROTEIN (23,0)
  • FEDT (23,0)
  • KULHYDRAT (54,0)
  • ALKOHOL (0,0)
  • TILBEREDNINGSSVIND (10,0)