Uimodståeligt kernebrød fra Bangert

IMAG0699AF PER BANGERT

INDKØB – 2 STORE KERNEBRØD

  • 250 g Biga
  • 150 g Rugkerner
  • 1,250 L Vand
  • 1,250 kg Hvedemel
  • 500 g Grahamsmel
  • 50 g Havsalt
  • 300 g Græskarkerner
  • 50 g gær

METODIK

  1. Bigaen opstartes. Den skal cirka stå en uge MEN ormrøres dagligt.
  2. Rugkernerne sættes i blød i koldt vand (gerne dagen før).
  3. Vand, hvedemel, grahamsmel, salt, græskarkerner, gær og biga køres ca 15-20 minutter på maskine. Dejen skal være klistret.
  4. Dæk dejen til og lad den hæve til dagen efter på køl.
  5. Del dejen i 2 til 3 klumper og drys med med kerner.
  6. Placer dejen på en bageplade med et halvt glas vand kastet over (for at skabe damp).
  7. Kernebrødet bages ved 270 grader i 5 minutter. Skru ned for varmen og bag det færdigt ved 220 grader i 25 min. Hvis du laver mindre brød (100gram) til eksempelvis sandwich så bages disse kun i 15 minutter.