Havtaske med juice, rødbeder & pulver

af kys & kameler

INDKØB – 4 PERSONER

750 gr Havtaskehale • 1 kg Rødbeder • 1 dl Balsamico (mørk) • 3 dl Vand • 300 gr Sukker • 1 dl Olivenolie • 1 lille bdt Dild • Salt • Sort Peber.

 METODIK

HAVTASKE
Puds havtasken af, hvis benet sidder på, skal man skære det af – eller også så bed fiskehandleren gøre det. Skær fire pæne stykker ud og drys dem med lidt salt indtil man skal bruge dem. Sæt dem på køl. Fisken skal bages i ovnen på 160 grader i 12 min.

GLASERET RØDBEDE
300 gr. Rødbeder skrælles og skæres ud i pæne tern ca. 1×1 cm. Tag en gryde som passer til den mængde rødbeder som er skåret. Tag ½ dl. Olivenolie og sauter rødbederne til de er let møre, tilsæt balsamico og kog det ind om rødbederne så det hele bliver glaseret, smag til med en smule salt og peber.

RØDBEDE PULVER
200 gr. Rødbeder skrælles og rives i runde skiver på mandolinjern meget tyndt. Vand og sukker koges op til en sukkerlage. Rødbeder kommes i sukkerlagen og skal trække i 1 time. Rødbeder dryppes derefter af i en si. Lægges på en bageplade på et stykke bagepapir i skive for skive, de må ikke ligge ovenpå hinanden. Skal tørres i ovnen i 2½ time på 125 grader. Derefter skal det køles af, man kan derefter pulviserer det med en stavblender som har skål med knive.

RØDBEDEJUICE
Riv 500 gr. Skrællede rødbeder på et rivejern. Kom det op i et viskestykke som gerne må blive rødt – væd alt rødbede væden ud ved at stramme viskestykket om det revet rødbede, saften vil dryppe gennem viskestykket. Kom det i en skål og pisk den sidste ½ dl. Olivenolie ned i juicen og smag til med salt og peber.


ATTENTION!!! Rødbede pulver kan sagtens laves dagen før. Pas på med ikke at give havtasken for meget, den bliver tør og kedelig. Brug masser af plukket dild.

PRINT