Bisque af krabbe med ristet kammusling

af Nicholas Marthin

INDKØB – 4 PERSONER

600 gr krabbeskaler (knust godt) • ½ persillerod • 1 gulerod • 3 fed hvidløg • 1 porre • 1 spsk tomatpure • 2 tomater • 1½ dl hvidvin • 1 dl piskefløde • 1 spsk smør • 4 store kammuslinger • 12 mandler, smuttede  • 1 havsalt • 1 knivspids sort peber • ½ citron.

METODIK

KRABBEBISQUE
Brun krabbeskalerne i en gryde. Snit alle urter fint og tilsæt dem. Tilsæt tomatpure og rør rundt. Tilsæt vin og lad det koge ind (reducere) til halv mængde. Tilsæt vand så det dækker indholdet i gryden. Lad suppen hyggesimre i 50 minutter, hvorefter den sigtes. Suppen koges ned til den er dejlig intens og velsmagende. Tilsæt piskefløde 38%. Suppen koges op og smages til med citronsaft, havsalt og sort peber, inden den stavblendes med det kolde smør.

KAMMUSLINGER & MANDLER
Gril eller rist kammuslingerne på en hed pande sammen med mandlerne. Krydr’ med havsalt.  Kammuslinger og mandler fordeles i 4 varme kopper og den færdiggjorte krabbebisque hældes i. wolla!


ATTENTION!! I stedet for krabbeskaller kan der sagtens bruges fiskeben. Det selvfølgelig en anden slags suppe men fremgangsmåden er den sammen. Med fiskeben skal du bare huske at sige fiskeben og urter fra efter små 20 minutter da suppen ellers vil blive besk.

PRINT