Varmrøget lakserilette med dild og kapers

af Nicholas Marthin

INDKØB – 4 PERSONER

20 gr Creme fraiche (38%)   •  20 gr Mayonnaise  • 20 gr Yoghurt (10%)  •  ½  Citron  •  4 gr Sennep (stærk)  •  12 gr Dild  •  40 gr Kapers  •  250 gr Varmrøget laks  •  Havsalt  •  Sort peber.

 METODIK

FORBEREDELSE
Laksen plukkes i pæne grove stykker, kapers drænes for lage og dilden plukkes og snittes groft.

DRESSING
Mayonnaise, creme fraiche, yoghurt og sennep røres sammen og smages til med citronsaft, salt og peber.

LAKSERILETTE
Den håndplukkede laks, kapers og dild vendes forsigtigt rundt i dressingen. Salaten er derefter klar og skøn på et stykke groft kernebrød eller som salat i en sandwichbolle bagt på ølandshvede.

Det helt unikke ved denne velsmagende dressing er at den kan bruges til flere af vores ” mayonnaise” salater og den er samtidig vældig simpel at gå til.

PRINT