Langtidsstegt vildsvinekam på ben

af Thomas Larsen

INDKØB – 8 til 10 PERSONER

2 kg vildsvinekam på ben  •  1 bdt rosmarin  •  1 bdt timian  •  ½ fl rødvin  •  ¼ liter svinefond (juice fra kødet)  •  2 tsk havsalt  •  3 fed hvidløg  •  ½ dl olivenolie  •  2 stk laurbærblade.

 METODIK

SVINET
Vildsvinekam’n ridses i fedtet både på kryds og på tværs. Rosmarin, timian, hvidløg hakkes groft, og puttes i en skål med rosapeber og olien. Når det er blandet godt, skal man gnide det godt ind i svinekammen, drys saltet på og kom et par laurbærblade på toppen. Svinekammen kommes op i en bradepande, hvor der er plads til rødvinen.

SELVE STEGNINGEN
Tænd ovnen på 95 grader og sæt svinekammen ind på en rist med en bradepande under. Tilsæt rødvinen. Den skal nu steges i ca. 4 timer hvor efter ovnen sættes på 60 grader og steges færdig ½ til en hel time. Tag kammen ud og lad den hvile en halv time, derefter skrues ovnen op på 250 grader, hvor den får et skud i 10 min.

SAUCEN
Sigt væsken fra bradepanden over i en lille gryde og blend lidt koldt smør i juicen lige inden servering.


Få din lokale slagter til at bestille en lækker vildsvinekam hjem til dig. Vildsvin er super lækkert som langtidsstegt kød. Du opnår et skønt og ekstrem velsmagende resultat ved at langtidsstege – det er nemt, men HUSK at holde øje med, at der hele tiden er væde nok til saucen.

PRINT