Lav din egen Advieh- krydderblanding

 AF  Kys & Kameler

Advieh eller adwiya er en krydderblanding fra det persiske køkken. Advieh anvendes særligt i ris, kylling og bønneretter. Advieh’s særlige sammensætning varierer rundt omkring i Den Persiske Golf men blandingen består oftes af gurkemeje, kanel, kardemomme, nelliker, rosenblade eller rosenknopper, spidskommen, ingefær, safran, muskatnød, sort peber, muskatblomme og koriander.

INDKØB

  • 2 spsk. Anisfrø
  • 5 spsk. Koriander, hele
  • 5 spsk. Spidskommen, hele
  • 5 spsk. Bukkehornsblade
  • 4 spsk. Rosenblade
  • 1 Muskatblomme
  • 1 tsk Nelliker
  • 3 stk Lime, tørrede
  • 1 spsk Sort peber, hele

METODIK

  1. Rist krydderierne på en tør pande til de begynder at dufte.
  2. Kværn alle ingredienser på kværn eller med en morter.
  3. Opbevar din advieh i en lufttæt beholder i op til 6 måneder.