Za’atar til ost, lam, okse og dig

 AF  Kys & Kameler

Za’atar eller Zaatar som det også kaldes er en kombination af ristede sesamfrø, timian, sumac, merian eller oregano. Za’atar er almindeligt kendt som en mellemøstlig krydderiblanding. Sammensætningen kan dog varierer fra område til område. Brug din Za’atar sammen med lam, okse, brød, grøntsager, labneh og hummus. I Libanon spises za’atar ofte blandet op med olivenolie på labneh til morgenmad, eller bare som snack på fladbrød med smeltet ost.

INDKØB

  • 1 spsk. Sumac
  • 2 spsk. Timian, frisk
  • 1 spsk. Sesamfrø
  • 2 spsk. Oregano, tørret
  • 2 spsk. Merian, tørret
  • 1 tsk. salt

METODIK

  1. Rist sesamfrø på en tør pande til de begynder at dufte.
  2. Snit din timian fint og tilføj de resterende ingredienser.
  3. Bland godt.
  4. Opbevar din za’atar i en lufttæt beholder i op til 6 måneder.