Grillet og velsmagende lammekølle

af Thomas Larsen

INDKØB – 4 PERSONER

2-3 kg lammekølle med ben •  1 bdt timian  •  1 bdt rosmarin • 5 fed hvidløg  •  1 dl olivenolie •  Havsalt  •  Sort Peber.

 METODIK

FORBEREDELSE
Start med at tænde grillen op. Grillen skal være mellem 160 og 200 grader. tag og pluk blade af krydderurterne og kom dem op i en lille skål hvor der er plads til både krydderurter, olie og hvidløg. Tag en stavblender og blend det groft.

GRILLET LAMMEKØLE
Lammekøllen ridses på kryds og tværs med ca ½ cm mellemrum. Krydderurteblandingen masseres godt ned og ind i lammekøllen og husk at krydder godt med havsalt og sort peber. Når grillen er klar, lægges den i en alubakke som sættes på risten i grillen. Lammekøllen grilles 1½ til 2 timer, hvorefter den skal hvile i 30 min inden servering.


ATTENTION!!! Når man griller kød i grillen, som skal have længere tid, skal man ikke åbne låget hele tiden, da det går ud over stegningen.

PRINT