Salat af broccoli, nødder og kylling

af Thomas Larsen

INDKØB – 4 PERSONER

600 gr Broccoli  •  2 stk Kyllingebryster  • 2 spsk Akaciehonning  •  2 stk Citron  •  100 gr Fetaost •  2 spsk Vindruekerneolie  • 50 gr. Græskarkerner  •  50 gr Jordnødder  •  Havsalt  •  Sort peber.

 METODIK

KYLLING
Skæres ud i små stykker ca. 2×2 cm. Pres saften ud af citronerne og kom det op i en skål og tilsæt akaciehonning til citronsaften. Steg kyllingen i olie et par minutter inden du tilsætter citronsaften med honning i. Lad det glasere ind om kyllingen. Kyllingen nedkøles efterfølgende.

BROCCOLI
Tag en gryde og kom vand og lidt salt i, bring det i kog. Broccoli skæres ud i buketter, det skal ned i det kogende vand i 2 min, derefter op i en si og skylles med koldt vand så broccolien forbliver dejlig grøn.

NØDDER
Tag en tør pande og rist nødderne en anelse så deres naturlige olier og aromaer kommer frem.

FETA
Skæres ud i pæne klumper, man kan også vælge at brække den i stykker med fingerne for et mere rustik udseende.

AFSLUTNING
Alle dele blandes nu sammen i en skål og smages til med salt og groft kværnet peber.


Pas på med at give broccolien for meget da den nemt bliver grim i farven. Nødderne skal der holdes øje med! de får hurtigt farve. Skøn lille ret bestående af fugl, grønt, nødder, ost og citron – den kan gå som tilbehør eller som en lille forret.

PRINT