”Mandelburger” med chokoladeganache

IMAG1792 AF  Sandra Bentsen

INDKØB – ca. 100 makroner

  • 400 g Mandelmel
  • 700 g Flormelis
  • 60 g Kakaopulver
  • 9 æggehvider
  • 750 g Chokolade, mørk
  • 9 dl Piskefløde
  • 150 g Akaciehonning
  • 300 g Smør

DAGEN FØR

  1. Forvarm ovnen til 150⁰C.
  2. Piskefløde og honning koges op – hak chokoladen fint i mellemtiden.
  3. Hæld LANGSOMT fløden over chokoladen mens der røres rundt.
  4. Rør smørret i når chokoladen er smeltet og ganachen er omkring 40⁰C.
  5. Fyld ganachen på sprøjtepose (hærdes natten over).
  6. Opbevares ved max 20⁰C og må endelig ikke kommes i køleskab.
  7. Mandelmel, kakaopulver og flormelis sigtes sammen i en skål.
  8. Æggehviderne piskes stive.
  9. Mel, kakao og melis vendes langsomt i æggehviderne.
  10. Makronmassen kommes i sprøjtepose med rund tylle.
  11. Sprøjt små dutter ud på en bageplade med bagepair (5 kroners størrelse).
  12. Lad de små makroner trække 30 minutter inden de bages.
  13. Makronerne bages 12 til 13 minutter.
  14. Makronerne nedkøles og pakkes derefter i lufttæt beholder.

PÅ DAGEN

  1. Sprøjt en lækker klat ganache på en af makronerne.
  2. Sæt en makron på.
  3. Processen gentages til der ikke er flere makroner / ganache.
  4. Kom de færdige makroner i lufttætbeholder og gem i køleskab.
  5. De dejlige makroner kan holde sig et par uger.