Salgadinhos – Brasiliansk guf

 AF  Katharina da Costa

INDKØB – 4 personer

  • 4 dl Sødmælk
  • 100 g Smør
  • 1 fed Hvidløg (hakket)
  • 1 knivspids Peber
  • 1 knivspids Spidskommen
  • 1 knivspids Salt
  • 4 dl Hvedemel
  • 300 g Pølse, kylling eller indmad (stort set alt kan bruges).
  • evt 1 spsk. glace (eller 1 hønsebouillonterning)

METODIK

  1. Tag en gryde og rist hvidløg i smør.
  2. Tilsæt sødmælk og glace (eller 1 hønsebouillonterning).
  3. Smag til med salt, peber og spidskommen og bring i kog.
  4. Fjern gryden fra varmen og tilsæt mel, bland godt.
  5. Returner gryden til lav varme og fortsæt omrøring.
  6. Dejen er færdig når den er glat og homogen og løsriver sig fra gryden.
  7. Lad dejen køle lidt ned.
  8. Tag en lille klump dej og rul til en kugle. Gentages med alt dejen.
  9. Lav en fordybning i kuglen og tilsæt dit fyld.
  10. Fold dejen over fyldet så de er helt lukket til.
  11. De små salgadinhos friteres i hed olie omkring 2-3 minutter (de skal være gyldne og sprøde).
  12. Tages op og drypper af fra overskydende olie og serveres med det samme.