Sprød æbletærte med marcipan & lakrids

af Nicole Langbein

INDKØB – 4 PERSONER

2-3 æbler  •  175 gr butterdej  •  50 gr marcipan  •  1½ spsk flormelis  •  1 knivspids lakridspulver.

METODIK

ÆBLETÆRTE
Fjern kernhus og skær æblerne i både. Butterdejen lægges på en bageplade med bagepapir. Marcipan rives groft over butterdejen. Æblerne drysses over marcipanen. Sigt flormelis og drys lakridspulver over tærten. Tærten bages ved 200C i cirka 20 minutter. Tærten skal være hævet op og se sprød og gylden ud.

Nicole Langbein fjerner aldrig skrællen fra æblerne i denne tærte. Det er et temperament spørgsmål præcis på samme måde som folk der er for eller imod skræl på kartoflerne. Du skal derfor bare fjerne skrællen hvis du finder den mindre heldig. Lav en skøn vanillecreme eller server en klat creme fraiche (38%) til denne nemme men helt fantastiske tærte .


PRINT