Finskbrød – en velsmagende småkage

IMAG1791-1-1 AF  Mads Pilgaard

INDKØB – ca. 50 stk

  • 500 g Hvedemel
  • 375 g Smør
  • 175 g Lys rørsukker el. alm sukker
  • 2 stk Æg
  • 100 g Mandelflager
  • 50 g Brun rørsukker el. perlesukker

METODIK

  1. Forvarm ovnen til 200⁰C.
  2. Bland mel, smør og den lyse rørsukker og ælt dejen ensartet.
  3. Drys bordet med mel.
  4. Dejen rulles ud i en firkant med 1 cm. tykkelse.
  5. Skær dejen ud i 2 x 4 cm.
  6. Pensel dejen med de 2 æg og drys med brun rørsukker og mandelflager.
  7. Læg de finske brød på en bageplade med bagepapir.
  8. Småkagerne bages i ca. 15 minutter (de skal være gyldne og bagt igennem).
  9. Småkagerne nedkøles og opbevares i en tætsluttende beholder.