Hyldeblomstsaft med citron og rørsukker

AF  Kys & Kameler

INDKØB

  • 15-20 stk Hyldeblomst ”buketter” (skyllede & afdryppede)
  • 6 dl Vand
  • 800 gr Rørsukker
  • 1  Citron, økologisk
  • 20 gr citronsyre (eller vin syre)
  • 2 spsk Atamon

METODIK

  1. Skyl og afdryp hyldeblomstbuketterne og læg dem i en gryde.
  2. Citronen skæres i skiver.
  3. Citronskiver, vand, sukker og vin syre koges kort op og hældes straks over hyldeblomsterne.
  4. Lad hyldeblomster og lage trække under låg 2 til 3 dage på køl.
  5. Saften er nu klar til at blive passeret gennem et vådt klæde og en sigte.
  6. Hæld saften på en ren flaske skyllet i atamon og luk den til.
  7. Saften opbevares i køleskab og nydes mens den er frisk.

LÆS MEGET MERE OM DEN SKØNNE HYLDELOMST HER

ATTENTION!!! Denne hyldeblomst saft er ekstrem konsentreret så husk at blande den op inden brug. Det passer cirka med 1 til 7 alt efter hvor sød du ønsker din saft. Hvis saften drikkes inden for et par dage så det ligegyldigt med atamon. Du kan også vælge at lave store mængder og så fryse saften til senere brug.
PRINT