Glædelig Pandekagedag 2013

af Nicholas Marthin

INDKØB – 4 PERSONER

325 gr hvedemel • 1 L sødmælk • 5 æg • 75 gr smør • ½ citron • 25 gr lys rørsukker • 1/4 tsk groft salt.

METODIK

PANDEKAGER
Pisk melet sammen med halvdelen af mælken. Tilsæt æg, citronskal, sukker, salt og resten af mælken og pisk massen godt igennem. Smelt smørret og kom det i blandingen. Bag pandekagerne på en varm stegepande. Server de lune pandekager med is, diverse bær, letpisket skum eller din yndlings syltetøj.


ATTENTION!!! Så blev det pandekagedag 2013 – I Danmark er Pandekagedagen også blevet kaldt ”hvide tirsdag”, fordi hvidt mel og mælk var blandt de ting, man skulle holde sig langt væk fra i fasteperioden. Her stod menuen nemlig kun på fisk, grød og grovbrød.

Pandekagedagen er blevet hængende som en hyggelig og velsmagende tradition, særligt i engelsktalende lande. Pandekagedagen ligger altid tirsdag efter fastelavns søndag. Fastelavns søndag var den sidste fridag inden fasten. Derfor festede man og sørgede for at få rigeligt af alle de lækre sager, man ellers ikke måtte spise i over en måned. På Pandekagedagen om tirsdagen spiste man så de allersidste rester af den lækre mad.


PRINT