Rødgrød med pistacie & piskefløde fra ko

RØDGRØD AF  Kys & Kameler

INDKØB – 4 personer

  • 250 gr Jordbær
  • 250 gr Hindbær
  • 1 dl vand
  • 75 gr Lys rørsukker
  • 1 stang vanilje
TILBEHØR (eventuelt)
  • 1/4 L Piskefløde
  • 10-20 stk  Mynteblade
  • 1 Håndfuld Nødder (hasselnødder, mandler og pistacie)

METODIK

  1. Skyl og nip alle bærrene.
  2. Gem halvdelen af hindbærerne til punkt 7.
  3. Bær, rørsukker og vaniljekorn fra stang kommes i en gryde med vand.
  4. Rør rundt og lad hele herligheden trække 1 time eller 2.
  5. Sæt gryden over ved svag varme.
  6. Lad det hele simre koge 5-6 minutter.
  7. Tag gryden af varmen, og rør forsigtigt de rå hindbær i, så de forbliver hele.
  8. Rødgrøden smager dejligt koldt som varm og er skøn som den er i sin enkelhed men kan serveres med piskefløde fra ko, hakkede nødder og små fine mynte blade.