Marmelade af hyben, vanilje og citron

 AF  Kys & Kameler

INDKØB – 10 personer

  • 1,5 kg Hyben
  • 200 gr Rørsukker (lys)
  • 2 stk Vaniljestænger
  • ½ Citron
  • 1/2 tsk Atamon (evt.)

METODIK

  1. Skyl, nip og befri de skønne hyben fra alle kerner (se evt dagens nyheder samtidig).
  2. Kom de rensede hyben op i en gryde.
  3. Tilsæt 200 gr lys rørsukker.
  4. Tilsæt vand så mængden i gryden er ½ tildækket.
  5. Befri vaniljekorn og tilsæt dem sammen med vaniljestangen.
  6. Lad det småsimre i 25 min.
  7. Smag til med citronsaft.
  8. Det hele kommes op i en sigte.
  9. Tryk herligheden igennem sigten.
  10. Hæld marmeladen på glas (eventuelt med atamon).
  11. Nedkøl marmeladen.
  12. Marmeladen er tiden værd og ikke mindst helt fantastisk til ost med et godt brød til.

 

LÆS MEGET MERE OM DE SKØNNE HYBEN HER