Hjemmelavet mayo smager bare bedre

af kys & kameler

INDKØB – 4 PERSONER

2 past. æggeblommer  •  2 tsk sennep (dijon)  •  2 tsk æbleeddike  •  6 dl rapsolie  • ½ tsk salt.

METODIK

MAYONNAISE

Pisk æggeblommer og salt i 5 minutter. Tilsæt sennep og eddike og pisk begge godt ind i æggeblommerne. Tilsæt et par dråber olie, mens du pisker hele tiden. Så en teskefuld olie mere. men tilsæt ikke hurtigere end olien når at blive pisket ind i æggene for så skiller mayonnaisen. Jo mere olie, jo tykkere mayo. Så tilsæt rapsolie til du syntes konsistensen er fin. Nu har du sikkert piskes så længe at din mayonnaise er ved at blive varm. Op i en beholder og ind på køl med det fluks.

ATTENTION – Sørg for at dine ingredienser har nogenlunde samme temperatur. Ikke en iskold æggeblomme til en olie, der har stuetemperatur.

PRINT