af Sleiman Massaad
INDKØB – 4 PERSONER
200 gr kikærter • 1 løg • 5 fed hvidløg • 3 spsk sesampasta (tahin) • 3 spsk olivenolie • kogevand (fra kikærterne) • 1 dl drænet yoghurt, græsk (10%) • Tilsmagning: ½ citron, sesampasta (tahin), knust chili, spidskommen, hakket hvidløg salt & sort peber.
METODIK
DAGEN FØR
Kikærterne stilles i blød i rigeligt med vand min 24 timer før de skal koges.
HUMUS
Skyld kikærterne og kog dem møre (ca.50min), sammen med salt, peber, løg delt i 4 og 2 fed hvidløg. Hæld vandet fra kikærterne og gem kogevandet. Begge dele nedkøles. De nedkølede kikærter, 1 dl af kogevandet, yoghurt, sesampasta (tahin) og olie blendes til en jævn masse. Hvis du syntes din humus er for tyk kan du tilsætte lidt ekstra drænet yoghurt (10%) eller noget af kogevandet. Smages til med citron, sesampasta (tahin), chili, spidskommen, salt & sort peber. Wolla!!!
ATTENTION!!! HUSK at kassere vandet kikærterne har stået i blød i, da det er giftigt.