Humus, arabernes smør, dip og tandpasta

af Sleiman Massaad

INDKØB – 4 PERSONER

200 gr kikærter  •  1 løg  •  5 fed hvidløg  •  3 spsk sesampasta (tahin)  •  3 spsk olivenolie  •  kogevand (fra kikærterne)  •  1 dl drænet yoghurt, græsk (10%)  •  Tilsmagning: ½ citron, sesampasta (tahin), knust chili, spidskommen, hakket hvidløg salt & sort peber.

 METODIK

DAGEN FØR
Kikærterne stilles i blød i rigeligt med vand min 24 timer før de skal koges.

HUMUS
Skyld kikærterne og kog dem møre (ca.50min), sammen med salt, peber, løg delt i 4 og 2 fed hvidløg. Hæld vandet fra kikærterne og gem kogevandet. Begge dele nedkøles. De nedkølede kikærter, 1 dl af kogevandet, yoghurt, sesampasta (tahin) og olie blendes til en jævn masse. Hvis du syntes din humus er for tyk kan du tilsætte lidt ekstra drænet yoghurt (10%) eller noget af kogevandet. Smages til med citron, sesampasta (tahin), chili, spidskommen, salt & sort peber. Wolla!!!


ATTENTION!!! HUSK at kassere vandet kikærterne har stået i blød i, da det er giftigt.

PRINT