Labneh snebolde med rosmarin og olivenolie

AF  samira Muhammad

INDKØB

  • Labneh
  • 1 fl Olivenolie (god kvalitet)
  • 1 dl hvid eddike
  • 1 bdt Rosmarin
  • Husholdningsfilm
  • Køkkenrulle
  • Sylteglas (steriliseret)

METODIK

  1. Du skal først have lavet din labneh.
  2. Lav en lille skål vand med eddike til at gøre dine hænder våde inden du laver en labneh bold.
  3. Lav en bakke foret med køkkenrulle klar og placer de små bolde herpå.
  4. Dæk dine bolde til med køkkenrulle og husholdningsfilm og lad dem køle natten over.
  5. Pluk rosmarinbladene fra stilken.
  6. Tilføj lidt olivenolie i bunden af dit sylteglas og placere det første lag af bolde.
  7. Drys med lidt rosmarinblade og tildæk første lag af bolde med olivenolie.
  8. Andet lag af bolde tilføjes.
  9. Fortsat lagdelingen og sørg for det sidste lag er helt dækket til med olivenolie.
  10. Opbevares køligt.
ATTENTION!!! Labneh – bemærkelsesværdig, alsidig, ekstrem nem at lave hjemme og så kan den benyttes i alverdens kulinariske sammenhæng. Labneh stammer fra Libanon men findes over alt i de arabiske lande, hvor det populært stadigvæk rulles til små kugler og kommes i glas med ekstra jomfru olivenolie og håndfulde af friske urter. I Libanon er labneh oftest lavet med komælk, som er tilgængelig hele året men fra april til september laves labneh ofte af mælk fra ged. Labneh kan spises morgen, middag og aften!
PRINT