Selleripuré med stegt selleri og agurk

af Thomas Larsen

INDKØB – 4 PERSONER

1 stk Knoldselleri • ½ L piskefløde 38 % • ½ L vand • ½ dl Olivenolie • ¼ Agurk • Salt & Peber.

METODIK

SELLERIPURÉ
Skær skrællen af selleri og del i 4. Gem ¼ del til de stegte selleristave. Skær de 3 andre stykker ud i 2x2cm. Kom ½ liter fløde og ½ liter vand i en gryde, kom de små stykker selleri i gryden og kog det mørt. De kogte stykker selleri kommes i en blender sammen med noget af væden det er kogt i ( ca. 2 dl. af væden). Blend til en helt glat konsistens. Puréen kommes tilbage i en lille kasserolle, hvor det skal stå og dampe lidt ind så noget af væden kommer væk. Smag til med salt og peber.

STEGTE SELLERI
Den kvarte selleri skæres ud i stave af 5x½ cm stave. Olivenolien kommes på en pande, panden må ikke være brændende varm. De skal stå og små stege i et par minutter på hver side. Når de er gyldne, skal de dryppes af på et stykke køkkenrulle.


Attention: Anrettes i en tallerken med den stegte selleri og pyntes med små strimler af agurken. Puréen må gerne køle lidt af inden den blendes.

PRINT